Pokud si chcete otevřít restauraci, potřebujete i vhodné vybavení. V první řadě byste měli klást důraz na kuchyň, která by měla obsahovat kvalitní zařízení. Ideální je objednávat ve velkoobchodě, protože vám dokáže nabídnout přijatelnější ceny a profesionální pomocníky od renomovaných značek. V následujících řádcích vám prozradíme, bez čeho se jednoznačně neobejdete.
Kuchyně musí splňovat vysoké nároky kuchařů i samotných provozovatelů restaurací a jídelen. Při výběru gastro vybavení je nezbytné zohlednit i to, o jaký druh restaurace půjde. V pizzerii se například neobejdete bez hnětače těsta a pece.
Výrobníky a drtiče ledu
V letním období nachází uplatnění výrobníky ledu, ale využijete je i během roku, a to například na míchané drinky, do alkoholických nápojů a domácích limonád. Spotřebovávají málo vody, jsou vysoce spolehlivé a nejsou nákladné, ani co se týče spotřeby elektrické energie. Výrobníky mají integrovaný čisticí systém, a navíc si můžete vybrat z několika variant – výrobník kloboučkového, plného kuželového, kostkového, šupinkového i nugetkového ledu. Specifickou kategorií jsou drtiče ledu, které vám bez problémů rozdrtí kostkový i kloboučkový led.
Krouhače zeleniny
Spoustu práce vám usnadní krouhače zeleniny, které jsou žádoucí ve velkokapacitních jídelnách, lahůdkářských provozovnách i školních jídelnách a restauracích. Kuchaři tak bez problémů zpracují syrovou zeleninu a ovoce.
Další gastro vybavení
Především v hotelích, ale klidně i restauracích jsou oblíbené servírovací vozíky. Zákazníci také ocení výrobníky chlazených nápojů a ledové tříště. A zapomenout nesmíme ani na chladící zařízení pro uschování různých potravin.
Jestliže hledáte velkoobchod s gastro vybavením, podívejte se do nabídky společnosti A.T.Fornax, s.r.o., která v daném segmentu působí dlouhá léta.
Zdroj foto: Atfornax.cz, Pixabay.com