Chystáte se v brzké době spustit vlastní restauraci, kavárnu, jídelnu, potažmo jiné stravovací zařízení? Pak vězte, že zásadním bodem, který vede k úspěchu v tomto oboru podnikání, je kvalitně zařízená kuchyň.
Profi sporáky a konvektomaty
Při budování kuchyně v restauračním zařízení si nepochybně nevystačíte s klasickým vybavením, na které jste zvyklí z domova. Stačí si jako příklad vzít sporák. Doma vám možná stačí model se dvěma, maximálně čtyřmi plotýnkami. Jenže když k vám do restaurace přijdou desítky hostů na jídlo, s takovýmto strohým sporákem byste je nemohli zavčasu uspokojit. Proto je na místě zvolit profi sporák. Na něm se dá bez problémů dělat až několik pokrmů naráz. Máte-li dostatek finančních prostředků, rozhodně uvažujte také nad pořízením konvektomatu. Toto moderní gastro vybavení je schopné vařit, dusit a připravovat jídla na mnoho dalších způsobů inteligentním způsobem, kdy vše pouze jednoduše naprogramujete a máte po starostech. Žádné obavy o spálení pokrmů apod.
Profi myčka nádobí
Zásadní roli hraje v rámci gastro vybavení také péče o nádobí. Stačí si uvědomit, že když k vám do podniku přijde během dne třeba sto a více lidí, znamená to spoustu špinavého nádobí. Nepochybně se pak vyplatí větší profi myčka. S ní nejenže vám ubudou starosti, ale ušetříte také výrazné množství finančních prostředků, protože zkrátka na mytí gastro nádobí spotřebujete méně vody a elektřiny, nemluvě o mycích prostředcích, které v dnešní době také nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. A čisté nádobí je základem špičkového restauračního zařízení, to si uvědomuje snad každý z nás.
Gastro lednice
Při provozu restaurace je neméně důležité správně pečovat o veškeré potraviny, zejména co se týče jejich uskladnění. V tomto směru lze doporučit nákup objemné gastro lednice. Moderní zařízení tohoto druhu mají poměrně sofistikovaně řešené vnitřní členění, díky čemuž zabráníte nežádoucímu mísení jednotlivých potravin. Zůstanou pak déle čerstvé a použitelné, což se opět pozitivně projeví na celkových provozních nákladech vašeho podniku. Bez kvalitního gastro vybavení se v dnešní době jednoduše jako majitelé restaurace či jídelny neobejdete.
Zdroj foto: gastro-technica.cz, Pixabay.com, Pexels.com