Léto patří nejen týdenním pobytům u moře. Je najednou i více času na víkendové výlety po okolí. Krásné počasí svádí k objevování a také ochutnávání. Nové chutě můžete najít i při gurmánských cestách po Čechách.
Česká gastronomie se rok od roku vylepšuje. Na každém rohu nyní můžete narazit na dobrou restauraci či kavárnu. Češi jídlo prostě milují, gurmánské pobyty vyhledávají a neváhají si za pěkným gastro zážitkem dojet. Pokud je to i vás případ, přinášíme tipy na zajímavá místa, odkud rozhodně s prázdným žaludkem odjíždět nebudete.
Jak první tip přinášíme záležitost zejména pro „masožravce”. Angusfarm v obci Soběsuky v Plzeňském kraji je totiž široko daleko vyhlášená pro své znamenité hovězí maso. V místní restauraci ho umí skvěle připravit a pochutnáte si na něm v různých úpravách. Krom poctivého vyzrálého masa plemene Angus se zde vaří z lokálních surovin od místních farmářů. Kuchaři zpracovávají skot od čumáku po ocas a nic tak nepřijde nazmar. Ubytování nabízí stylový penzion v areálu Angusfarm, kde si po dobrém jídle odpočinete přímo božsky.
Protože v létě není na osvěžení nic lepšího než půllitr vychlazeného piva, vybrali jsme také ubytovací zařízení, kde o dobré pivo není nouze. Tentokrát se ale podíváme dále od Plzně.
Při cestování a hledání ubytování na Vysočině byste rozhodně neměli minout Pivovarský hotel Dalešice. Jde o legendární filmové místo, které by měl navštívit každý, kdo viděl slavný film Postřižiny. Tento hotel sloužil jako kulisa Postřižinského pivovaru a pivo tu po rekonstrukci v roce 2002 opět teče proudem. Ubytujte se přímo v areálu a ochutnejte všech 5 místních druhů. Samozřejmě o dobré jídlo se postará pivovarská restaurace s vybranými lahůdkami.
Další pivovarská zastávka vás čeká na severu Čech nedaleko České Lípy. Nově zrekonstruovaný pivovar ve Cvikově nabízí 4 stálá piva a příležitostně zde můžete ochutnat i některou z chmelových specialit. O vaše hladové žaludky bude dobře postaráno v restauraci Sladovna. Ubytování vám nabídne stylový a designově vytříbený Hotel Kleis.