Doporučujeme

HOTELHOUSE.cz

 

Portál o hotelech, pensionech a spa resortech...

Letenky, tipy na cestování, golfová hřiště, restaurace, bary, kavárny a vinárny.

image_13692

Jarní závitky se zázvorovou omáčkou | Recept

Jarní závitky se zázvorovou omáčkou | Recept s novou službou NATALIRI.CZ

Potřebné ingredience:
8 ks, rýžový papír
120 g cibule
120 g bílé zelí
120 g mrkev
120g cuketa
80 g zázvor
6 lžíce med
6 stroužky česnek
100 ml sójová omáčka
20 g koriandr
1 ks chilli paprička
Slunečnicový olej, sůl, mletý pepř

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na cca 3 mm velké kousky, stejně tak zázvor. Bílé zelí nakrájíme na 3 mm tenké proužky. Mrkev očistíme a nastrouháme na hrubé straně struhadla. Cuketu opláchneme a nakrájíme na 3 mm tenké proužky. Česnek oloupeme a prolisujeme lisem na česnek. Koriandr opláchneme a nakrájíme na cca 0,5 cm velké kousky. Chilli papričku očistíme a nakrájíme na cca 2 mm široká kolečka. Z limetky vymačkáme šťávu.

Krok 2: Vezmeme si pánev s vyšším okrajem, přidáme 1 polévkovou lžíci rostlinného oleje (na 2 porce), který necháme na vysokém plameni rozpálit. Následně plamen stáhneme na střední a cibuli krátce opečeme, cca 1 minutu. Přidáme nastrouhanou mrkev, cuketu, bílé zelí. Směs podle chuti osolíme a opepříme, přidáme maximálně polovinu z celkového množství chilli papričky zbavenou zrníček(množství volte dle chuti, pozor, každý snáší pálivost jinak) a nechte mírně zchladnout.

Krok 3. Rýžový papír namočíme do misky s teplou vodou a necháme jej změknout, obvykle to trvá pár sekund až 2 minuty, je třeba to hlídat, aby rýžový papír nebyl příliš měkký a netrhal se. Pak papír přeneseme na plátěnou utěrku, na každé kolo dáme část směsi.

Krok 4: Každý papír se směsí stočíme do závitku a konce promáčkněte směrem dovnitř, tím závitek uzavřeme a zabráníme jeho rozbalení. Takto již můžeme závitky servírovat. Kdo má raději závitky smažené, pokračuje dle následujícího návodu. Do kastrůlku nalijeme cca 0,5 litru slunečnicového oleje (na 2 porce), který rozpálíme na nejvyšším plameni. Na nejvyšším plameni smažíme závitky cca 2 minuty z každé strany, dokud nejsou pěkně zlatavé a křupavé.

Krok 5: Vezmeme si kastrůlek, přidáme 1 polévkovou lžíci slunečnicového oleje (na 2 porce), který rozpálíme na vysokém plameni. Následně plamen stáhneme na střední a lehce opečeme česnek se zbytkem chilli papričky a zázvorem po dobu cca 1 minuty. Následně přidáme med, koriandr, sójovou omáčku a limetkovou šťávu dle chuti. Omáčku vaříme 10 minut, aby se nám uvolnily všechny chutě.

Závitky vyskládáme do misky či na talíř a podáváme se zázvorovou omáčkou.

DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE www.NATALIRI.CZ 

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

PODCASTHOUSE

Degustace

Generální partneři portálu:

Partneři portálu:

      

      

Další portály mediální skupiny HMG:

       

     CELEBRITYHOUSE.cz


PORTÁLY HMG :

www.carshouse.cz    www.menhouse.cz  www.womenhouse.cz  www.luxuryhouse.cz

www.gastrohouse.cz  www.celebrityhouse.cz  www.cinemahouse.cz  www.househouse.cz

www.kidshouse.cz   www.bookhouse.cz   www.hotelhouse.cz 

www.nicemagazine.cz  www.homemagazine.cz   www.golfmagazine.cz  www.letniservis.cz

 www.inspirovanikrasou.cz  www.sefredaktorzavolantem.cz   www.rozhovoryzavolantem.cz

www.watchhouse.cz  www.luxusniplaze.cz  www.luxurymagazine.cz

www.snehovyservis.cz  www.podcasthouse.cz  www.menhouseman.cz

www.nejlepsikavarny.cz  www.onlyfashion.cz   www.prazskeprikopy.cz  www.bydletestylove.cz 

www.HMGmagazine.cz  

TOPlist