Vybavujete svou první restauraci? Nebo už nějakou dobu restauraci, bar či kavárnu provozujete? Momentálně jsou sice všechny podniky zavřené, ale s notnou dávkou pozitivismu je na místě si říci, že tento stav nebude trvat věčně. A co tuto dobu nedělání využít smysluplně? Třeba obměnou restauračního vybavení?
Hned jak nouzový stav opadne a vy znovu otevřete své dveře, budete stát před nelehkým úkolem: znovu si získat přízeň svých zákazníků. Ti se dnes víceméně stravují doma a ne všichni to zvládají. Je tak velmi pravděpodobné, že tito strávníci se do svého oblíbeného podniku rádi vrátí. Vy však budete muset nalákat i ty ostatní. Jak toho dosáhnout?
Aby se u vás dveře netrhly
Co je zárukou úspěchu každé restaurace? Je to kombinace hned několika faktorů. Hostům v první řadě musíte podávat jídlo, po němž se budou doslova a do písmene olizovat až za ušima. Zkrátka jim u vás musí chutnat. Skvělá kuchyně je základem. Za pokud možno rozumné ceny. Na těch své služby postavte v první řadě.
Jste zběhlí ve food stylingu?
Nejde však jen o chuť jídla jako takového. Zákazník by u vás měl jíst i očima. Pokrmům to totiž na talíři musí slušet. Vezměte si dva kvalitativně srovnatelné pokrmy – jeden naservírovaný v umělé take-away krabičce a druhý naaranžovaný na krásném velkém talíři. Kterému dáte přednost? Tak jako mnoho lidí nedokáže pít kafe z papírového kelímku, je i spousta takových, kteří se nenají z plastového talíře s plastovým příborem. Naučte se proto něco z food stylingu a začněte svým zákazníkům prezentovat pravou gastronomickou show na talíři.
Zaměřeno na jídelní stůl
Ani to však pro úspěch vašeho podniku nestačí. Návštěvníkům u vás musí být dobře - na duši i na těle. A nesmí je opustit pocit, že jsou v podniku vítáni. Úsměv na tváři personálu v kombinaci s vřelým slovem to zaručí. Základem však je pohodlný nábytek. Jídelní i barová židle ani kavárenské křesílko je nesmí tlačit, jídelní stoly by měly dodržovat určité rozestupy. Každý strávník si cení pohodlí i jistého soukromí.
Nábytek do restaurace musí být bytelný a pohodlný
Nábytek do restaurace je vystaven enormní zátěži. Mnohem větší než nábytek v klasické domácnosti. Typickým příkladem jsou jídelní stůl a jídelní židle. Zatímco v rodinách se na ní sedá v průměru třikrát denně (ráno, v poledne a večer), v restauracích jsou vytížené prakticky po celou otevírací dobu. Z toho důvodu by hlavním parametrem při výběru nábytku do restaurace měla být jeho bytelnost. Zaměřte se proto například na židle, které vydrží pod tíhou i toho nejtěžšího strávníka. Takový bytelný nábytek najdete například v nabídce e-shopu Nábytek Elegance.
Levné jídelní sety
V nabídce najdete například jídelní sety různých velikostí i cenových relací. Levné jídelní sety i ty dražší, k nimž se vměstná až dvanáct strávníků. A pozor, k jídelnímu setu v těchto dnech máte šanci vyhrát LCD televizi zdarma!
Jídelní židle musí být pohodlná
Jak jídelní stůl, tak i jídelní židle si však můžete objednat i nezávisle na sobě. Na výběr máte dřevěné jídelní židle různých barev a tvarů. Klasické, barové, čalouněné, s potahem i bez. Stoličky, taburetky i křesílka. Při zařizování se nebraňte rozmanitosti. Není tak důvod pořizovat si padesát stejných židlí. Klidně je namíchejte a doplňte o pohodlná křesílka a taburety, které váš podnik zútulní.
Nepodceňujte detaily!
Nebraňte se ani textiliím, polštářkům a jiným doplňkům. Ty by ideálně měly ladit s vnitřním vybavením vašeho podniku. Pokud se na zařizování necítíte, neváhejte se obrátit na interiérového designéra, který vám v restauraci, baru či kavárně sladí i ten poslední detail. I na tom totiž záleží a mnohdy rozhoduje o tom, jestli se u vás návštěvník, který do vašeho podniku jen nakouknul, i posadí. A stráví příjemnou hodinku či dvě. Tak, hodně štěstí a spokojených strávníků!