Food Solutions, rozšiřuje exkluzivní řadu výrobků Knorr Professional, které nabízí širokou škálu vysoce kvalitních ingrediencí vyvinutých ve spolupráci s kuchaři a kulinárními experty z celého světa pro náročné a kreativní profesionální kuchaře.
Řada zahrnuje koncentrované tekuté bujóny Essence, redukce na šťávy a omáčky, marinády a pasty z aromatických bylinek, hub a zeleniny tzv. Primerby. Tyto exkluzivní ingredience dávají šéfkuchaři veškerou svobodu dotvářet a upravovat své vlastní pokrmy a inspirují k vytváření nových originálních pokrmů. Ingredience Knorr Professional splňují vysoké kulinární standardy a pomáhají kuchařům definovat a zvýraznit svůj vlastní individuální styl vaření.
Nově se v portfoliu Knorr Professional objevují Essence Rybí bujón a Essence Bujón z mořských plodů, které doplňují řadu Essencí Hovězí, Kuřecí a Zeleninový bujón a jsou určeny k doladění chuti pokrmu, který byl vytvořen kuchařem (kuchař na jídle zanechal svůj originální podpis). Plná chuť Essencí nepřevládá nad originální chutí pokrmu, ale napomáhá ji prohloubit. Rybí bujón obsahuje jednak koncentrovaný rybí bujón (fond) a další ingredience jako je cibule, bobkový list, tymián, pepř černý a semena fenyklu. Je výborný do teplých pokrmů (polévek, omáček, jídel z jednoho hrnce nebo těstovin), ale i do jídel podávaných za studena (dipy, marinády, aspiky, tatarák z lososa). Essence Bujón z mořských plodů obsahuje koncentrovaný bujón z mořských plodů a další ingredience jako rajčatovou pastu, zeleninovou šťávu z pórku a cibule, červenou řepu, bobkový list, tymián, badyán a pepř černý. Použitím je opět vhodný jak do teplých pokrmů (polévek, omáček, rizot, jídel z jednoho hrnce a těstovin), tak do studených dipů, marinád, salátů a aspiků, kde napomáhá získat plnou chuť a aroma korýšů. Jedná se o vysoce kvalitní ingredience bez přidaného glutamanu sodného, lepku a bez přidaných barviv. Tekutá forma Essencí usnadňuje dávkování, snadno a rychle se rozpouští v pokrmu a výborně se spojuje s jinými ingrediencemi.
Profesionální gastronomické provozy dnes více než kdy jindy spoléhají na výrobky moderní konvenience, které kuchařům pomáhají rychle a efektivně dotvořit kvalitní a chutné menu. Zákazníci dnes požadují kvalitu a konzistenci, požadují celoroční rozmanitost a pestrost v nabídce menu a chtějí mít jistotu, že pokud přijdou znovu, dostanou za své peníze opět požadovanou kvalitu a odejdou spokojeni.
V současné době i u nás přední kuchaři rádi spolupracují na vytváření moderních forem konvenience, které kuchařům šetří čas a usnadňují práci v kuchyni a jejichž společným jmenovatelem je maximální kvalita vstupních surovin a dohledatelnost detailních informací o jejich složení, způsobu pěstování nebo ošetření a zpracování.
Kuchaři jsou přirozeně kreativní lidé, a proto je důležité, aby jim moderní konvenience umožnila převzít odpovědnost za to, co připravují a co servírují. Nezajímá je nějaké otevírání konzerv či balíčků hotových pokrmů, které následně naservírují hostům na talíř. Nechtějí ani slyšet o nějakém ohřívání polotovarů v mikrovlnných troubách, protože jim v žilách proudí tvůrčí krev. Je zřejmé, že chtějí efektivně vytvořit vlastní originální a chutný výrobek (pokrm) odpovídající současným trendům gastronomie s využitím pestrých a sezónních surovin, který chtějí dát sami na talíř a pod který mohou dát své jméno a být na něj hrdí.
Essence – koncentrované tekuté bujóny k přípravě teplých i studených jídel, které dodávají plnou, autentickou chuť pokrmu.
Redukce na šťávy a omáčky – nezbytná složka umocňující v jídle chuť a aroma restovaného hovězího nebo drůbežího masa a navíc zajišťující optimální konzistenci.
Marinády – pečlivě připravené a vyrovnané kompozice bylinek a koření, které z masa a ryb zvýrazňují to co je v nich nejcennější – hlubokou chuť.
Primerby – delikátní bylinky, houby a zelenina s rostlinným olejem v pastě, jejichž nevelké množství zvyšuje aromatické a chuťové vlastnosti jídel.
Již brzy vám přineseme několik receptů, které novou řadu Knorr Professional využívá.
Sledujte nás, stojí to za to.