Vinohradská Restaurace Giardino zahajuje letošní sezónu na své zahrádce. Zahrádka umístěna uvnitř vnitrobloku v klidné části pražských Vinohrad je oázou klidu a představuje místo, kde se vždy dobře a kvalitně najíte.
S novou sezónou přichází také s novým elegantním jídelním lístkem.
Menu sestavovali kuchaři již tradičně společně s majitelem podniku. „V meníčku jsme ponechali signatury, na které k nám chodí stálí zákazníci již od otevření restaurace, patří k nim: černé risotto s grilovanou chobotnicí, slávky na víně, chobotnice pod pekou atd..,“ říká majitel. Tradice tedy zůstává.
Italský kuchař nás obohatil novými trendy v servírování pasty. Přidali jsme do jídelníčku netradiční těstoviny, jako jsou tagliolini nebo strozzapretti. Moderní servírování a originální receptura je lákadlem pro oči i chuťové buňky. Doporučujeme Strozzapreti s italskou klobásou a krémovým sýrem stracchino, další novinkou jsou Tagliolini s humrem, cuketou, krevetami, slávkami a cherry rajčátky a také Houbové taglioliny s hříbky a čerstvým lanýžem.
Milovníky mořských plodů potěšíme čerstvým humrem, na kterém si zákazníci můžou pochutnat buď v receptu s taglioliny, krevetami a slávkami anebo si ho mohou objednat i samotného. Za vyzkoušení stojí risotto s artyčoky a langustýny. A co teprv chobotnicový salát frutti di mare? Představte si krásné odpoledne na zahrádce Giardina, salát s mořskými plody, sklenku dobrého vína a k tomu rozpečenou domácí rozmarýnovou focacciou.....
Giardino se stalo legendou pražské seafood scény, své zákazníky si hýčká a překvapuje stále něčím novým. Největší zájem vzbuzují rybí plata pro dvě až čtyři osoby, u kterých si sami vyberete, co chcete mít na talíři. Protože se restaurace stala velice obíbenou pro pořádání rodinných oslav, sešlostí i firemních párty, taková plata vřele uvítají i větší skupiny. S otevřením zahrádky je různorodost v nabídce čerstvých ryb nutností. Velká řada hostů se vrací na zahrádku z důvodu atmosféry připomínající dovolenou u moře. V nabídce jsou pokaždé čerstvý tuňák, mořský vlk, pražma královská, nově i mečoun v bylinkové krustě.
Týdenní speciality
Mimo stálou nabídku se týden co týden obměňují speciality. Druhý dubnový týden se chlubí pečeným jehněčím kolínkem s mixem grilované zeleniny, dále jsou v nabídce ravioli plněné špenátem v rajčatové omáčce, anebo roláda z mořského vlka servírovaná s rozmarýnovými brambory a mangoldem.
Abychom ovšem neopomenuli maso. V přípravě pokrmů a kombinování masa jsme také kouzelníci. Pro velkou oblibu jsme do jídelníčku zařadili telecí váleček s houbovou omáčkou podávaný s parmesánovo-lanýžovým chipsem či kančí kotletky s brusinkovou omáčkou. Klasiku v podání pečeho telecího či jehněčího jsme ponechali. Tatarák z mléčné telecí kýty podávaný s křepelčím vajíčkem, červenou cibulkou a lanýžovým je dobrým začátkem každé večeře a hosté si ho u nás jen vychvalují.
Adresa: Giardino enoteca con cucina Záhřebská 24 Praha 2 120 00 Otevřeno: Pondělí – Neděle od 11:00 do 23:00 Email: info@restgiardino.cz Telefon: +420 222 513 427 +420 774 455 243 +420 775 600 575 |