Připravujeme

Obsah:

LEDEN / ÚNOR 2017

Mercedes-Benz Maybach Vision 6
Tesla P 100 D
Autosalón Paříž 2016
BMW Alpina B7 Biturbo
Fenomén jménem SUV
Elektromobilita
Pirelli kalendář 2016

A ještě mnohem více...

image_8728

Soutěž Svačina roku s Rio Mare přilákala 123 kuchařských nadějí

Rekordních 38 středních škol se letos zúčastní 5. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare. Soutěžící se utkají o ceny v hodnotě 20 000 Kč a tuňákové výrobky Rio Mare. Novinkou letošního ročníku je hlasování veřejnosti. Odbornou porotu složenou z Mistra kuchaře Vladimíra Picka a šéfkuchaře restaurace Aureole Jiřího Krále doplní gastronomický specialista Petr Stupka. Velkým pražským finále soutěžící provede Markéta Hrubešová.

Úkolem soutěžících ze středních odborných škol se zaměřením na gastronomii a stravovací služby je vytvořit originální školní svačinu pro děti, žáky a studenty. Na vytvoření pokrmu musí použít tuňákové výrobky Rio Mare nebo krémy Rio Mare Paté, které získali od pořadatelů zdarma.

„Tuňákové výrobky Rio Mare jsou pro přípravu zdravých, chutných a rychlých svačinek ideální surovinou. Jde to vidět i na zájmu studentů a středních škol o naši soutěž Svačina roku s Rio Mare. Letos v oblíbené soutěži přivítáme 123 mladých kuchařských naději z 38 škol,“ říká za pořadatele Pavel Kmínek, marketingový manažer společnosti Bolton Czechia.

Jednou z novinek 5. ročníku soutěže Svačina roku s Rio Mare je rozšíření odborné poroty o gastronomického specialistu a poradce Petra Stupku. Odborným garantem a zároveň předsedou odborné poroty zůstává Mistr kuchař Vladimír Picka a členem odborné poroty bude Jiří Král, šéfkuchař restaurace Aureole. Finálové kolo bude uvádět moderátorka, herečka a kuchařka Markéta Hrubešová.

Mladí kuchaři a kuchařky si rozdělí dárkové poukazy v hodnotě 20 000 Kč. Za prvenství získá soutěžící poukaz v hodnotě 7 000 Kč, mladí kuchaři na druhém a třetím místě vyhrají poukazy v hodnotě 5 000 Kč a 3 000 Kč. Porota složená ze zástupců pořadatele vyhlásí Zvláštní cenu Rio Mare v hodnotě 5 000 Kč. Do výběru nejlepšího receptu se letos poprvé zapojí veřejnost, která udělí Rio Mare cenu veřejnosti. Na vítěze a jeho školu čekají produkty Rio mare v hodnotě 5 000 Kč. Hlasování proběhne na facebookových stránkách Rio Mare. Všechny školy, ze kterých budou ocenění studenti, dostanou tuňákové produkty Rio Mare ve stejných hodnotách.

Do 13. listopadu musí soutěžící zaslat fotografii a popis originálního pokrmu. Následně odborná porota vybere 15 nejlepších receptů pro pražské finálové kolo, které se uskuteční 7. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ v Holešovicích. Pořadatelem soutěže je společnost Bolton Czechia, která je výhradním distributorem tuňákových výrobků Rio Mare na českém trhu.

Tip na svačinu od vítěze soutěže Svačina Roku s Rio Mare 2016

Dominik Nedoma (Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Litoměřice) - Smažená rizolka s tuňákem Rio Mare a sušenými rajčaty

Suroviny (4 porce): 1 ks Rio Mare tuňáka, 10 lžic hladké mouky, 0,5 l mléka, 80 g sušených rajčat, 1 vejce, 160 g sýru, 80 g čerstvého špenátu, 160 g rajčat, 160 g žluté papriky, 1 šálek strouhanky, velkolistá petrželka, olej, sůl, pepř, cukr.

Postup: Z hladké mouky, mléka a vajec připravíme těsto na palačinky. Na oleji smažíme tenké palačinky, které naplníme špenátem, sýrem, tuňákem a sušenými rajčaty. Palačinky pevně zabalíme a obalíme ve vajíčku a ve strouhance a osmažíme do zlatova. Nakonec osmažené palačinky doplníme salátkem z rajčat, papriky a petržele.

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

Generální partneři portálu:

 

Partneři portálu:

      

Další portály mediální skupiny HMG:

       


TOPlist