Speciální jarní menu se silným “otiskem” chřestové sezóny vytvořili v restauraci Pálffy Palác na pražské Malé Straně. Než se tamní šéfkuchař Kandadu vytasí se svou další novinkou v podobě Historického menu, jehož složení zatím úzkostlivě tají, mohou si hosté restaurace vychutnávat právě zmíněnou jarní nabídku.
Co se Vám v prostředí barokního paláce může do poloviny příštího měsíce objevit na Vaší tabuli? Z předkrmů to může být třeba Grilovaný chřest na chřestovém krému, podávaný s pošírovaným vejcem a parmezánem, nebo Nok z kozího sýru s hráškovo-kopřivovým pyré a bílou ředkví. Pokud neodoláte masitým pokrmům, najdete v nabídce Torchon z foie gras, podávaný s černým lanýžem a chřestem.
Nabídka hlavních jídel se nese také v atraktivním tónu. V lehkém přítmí restaurace si bezpochyby pochutnáte třeba na Telecím karé podávaném s langustinou, chřestem a houbami Shiitake, Pečeném králičím stehnu, nadívaném foie gras a lanýžovým jus anebo na Risottu se smrži, fava fazolkami, chřestem a marinovaným vejcem.
Ať se v Pálffy rozhodnete uskutečnit obchodní schůzku s důležitým partnerem, anebo zajdete na oslavu s přáteli, bude to pro všechny zůčastněné více než příjemný zážitek.
Praha 1 - Malá Strana 118 00