Nechte se inspirovat recepty, které pro vás připravil tým kuchařů Unilever Food Solutions.
Tatarák z lososa s hořčicí a Cremefine Fraiche
Suroviny na 10 porcí:
1 100 g Filé z lososa s kůží
50 g Červená cibule
50 g Kapary
50 g Zelené olivy
50 g Celozrnná hořčice
20 g Pažitka
20 g Kopr
dle chuti Essence Rybí bujón Knorr Professional
30 ml Citronová šťáva
dle chuti Tabasco
10 ml Brandy
dle chuti Pepř bílý mletý, případně sůl
100 g Pumpernikel chléb
dle potřeby Med
100 ml Rama Cremefine Fraiche 24%
Příprava:
• Filet z lososa omyjte a odstraňte kůži.
• Připravte křupavé chipsy: kůži z lososa dejte mezi 2 listy pečícího papíru a vysušte v troubě při teplotě 110 °C po dobu 60 minut. Pak zchlaďte a rozkrájejte na nepravidelné části.
• Lososa nakrájejte na střední kostky.
• Kapary blanšírujte, zchlaďte a překrojte.
• Cibuli nakrájejte na drobné kostky.
• Olivy nakrájejte na kousky.
• Pažitku a kopr jemně nasekejte.
• Smíchejte lososa s cibulí, kapary, olivami, pažitkou a koprem. Podle chuti dochuťte Knorr Essencí Rybím bujónem, hořčicí, citronovou šťávou, tabascem, trochu brandy, solí a pepřem.
• Pumpernikl chléb pomažte medem a zkaramelizujte na horké pánvi.
• Tartar podávejte ozdobený chipsem z kůže, s vykrojeným pumperniklovým chlebem a krémem Rama Cremefine Fraiche 24 %.