Doporučujeme

HOTELHOUSE.cz

 

Portál o hotelech, pensionech a spa resortech...

Letenky, tipy na cestování, golfová hřiště, restaurace, bary, kavárny a vinárny.

image_13692

7 zelených divů světa | Editorial

Jak jsem se již zmínila v minulém článku, do každé kuchyně neodmyslitelně patří čerstvé bylinky. Každý z těchto zelených pokladů vám v jídle vytvoří úplně jinou dimenzi chuti. Bylinek existuje spousta, jejich využití se liší, a tak jsem si pro vás připravila soupis mnou nejčastěji používaných bylinek, které vám zahrají symfonii pro vaše chuťové pohárky.

Bazalka

Poslední dobou velmi oblíbená bylinka pro svou ojedinělou chuť a aroma. Bazalka se nejčastěji používá ve středomořské kuchyni. Je ideální do salátu či těstovin. Nejtypičtějšími pokrmy jsou například salát Caprese či bazalkové pesto.

Tip: Zbožňuji, když na teplé a voňavé těstoviny, položím pár lístku čerstvé bazalky a posypu parmezánem.

Rozmarýn

Velmi aromatická bylinka keřovitého typu. Je ideální nejen při grilování masa či zeleniny, ale i zvěřiny a ryb. Rozmarýn je nedílnou součástí provensálského koření.

Tip: Neuvěřitelnou kombinací, jsou pečené brambory s rozmarýnem, česnekem a hrubozrnnou solí.

Tymián

Tymián je rozšířený po celém světě. Hodí se ke kuřecímu masu, rybám, luštěninám a do marinád. Je též součástí provensálského koření a má afrodiziakální účinky.

Petržel

Neutrální bylinka, která se hodí do spousty jídel. Velké využití má i v české kuchyni. Petržel je vhodná  do omáček, polévek a pomazánek. Smaženici s trochu kmínu a čerstvou petrželí na vrch, se jen tak něco nevyrovná.

Oregano

Oregano, nebo-li dobromysl  je jedna z typicky italských bylinek. Pizzu či těstoviny si bez oregana snad ani nelze představit. Oregano je velmi oblíbené ve spojení se zeleninou, obzvláště pak s  rajčaty.

 

Koriandr

Je pro mě jednou z mých nejoblíbenějších bylinek. Má velmi specifickou chuť i aroma. Někdo jej miluje, druhý ho nemůže ani cítit. Ale napoprvé se tím nenechte odradit. Nejčastěji se používá v asijské kuchyni. Své zastoupení má, ale i v kuchyni české. Je vhodný pro zavařování zeleniny, jako je například řepa či okurky.

Máta

Pro svou ojedinělou citrónovo-mentolovou vůni je máta oblíbená do míchaných alkoholických  i nealkoholických nápojů. Nejtypičtějším a nejoblíbenějším drinkem je Mojito. V kuchyni se hodí do desertů, asijské kuchyně a přidáním do salátu, vznikne výjimečná svěží chuť.

 

Sandra Marková - šéfredaktorka.


Instagram  Sandra Marková:

http://instagram.com/sanny_mark

Naše facebooková skupina:

www.facebook.com/gastrohouse.cz

Naše Youtube kanál GASTROHOUSE:

www.youtube.com/gastrohouse.cz

 

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

PODCASTHOUSE

Degustace

Generální partneři portálu:

Partneři portálu:

      

      

Další portály mediální skupiny HMG:

       

     CELEBRITYHOUSE.cz


PORTÁLY HMG :

www.carshouse.cz    www.menhouse.cz  www.womenhouse.cz  www.luxuryhouse.cz

www.gastrohouse.cz  www.celebrityhouse.cz  www.cinemahouse.cz  www.househouse.cz

www.kidshouse.cz   www.bookhouse.cz   www.hotelhouse.cz 

www.nicemagazine.cz  www.homemagazine.cz   www.golfmagazine.cz  www.letniservis.cz

 www.inspirovanikrasou.cz  www.sefredaktorzavolantem.cz   www.rozhovoryzavolantem.cz

www.watchhouse.cz  www.luxusniplaze.cz  www.luxurymagazine.cz

www.snehovyservis.cz  www.podcasthouse.cz  www.menhouseman.cz

www.nejlepsikavarny.cz  www.onlyfashion.cz   www.prazskeprikopy.cz  www.bydletestylove.cz 

www.HMGmagazine.cz  

TOPlist