Dne 1. června proběhla v rybím bistru Blue Fjord v Masné 1 ochutnávka exotických ryb z Nového Zélandu a dalších pokladů moře, které bistro nabízí. Parným podvečerem prováděl Pierre Boels, odborník na dary moře a shodou okolností manžel majitelky bistra.
Překvapivým zjištěným pro hosty bylo, že Praha má jedny z nejčerstvějších ryb v Evropě, neboť ty cestující ze severních a jižních moří i Atlantiku, jsou překládány právě v Praze, v Čakovicích. A odsud putují přímo do bistra Blue Fjord.
Největší úspěch slavil marinovaný Tuňák v sezamové krustě servírovaný na rukolovém salátku s cibulovou emulzí a kousky manga, dále Mušle ala Marniere, připravované s kořenovou zeleninou na bílém víně a sashimi z Královského lososa a Kingfish z chladných moří Nového Zélandu. Nad dosucha vytřenými talíři střídkou francouzské bagetky nezbylo než konstatovat, že není ryba jako ryba.
Příště vám přineseme recept na úžasné mušle Sv. Jakuba dle kuchaře Jana Červeňe.
BLUE FJORD V MASNÉ ULICI, SOUČÁST TRŽNICE DLOUHÁ 14
Otevírací doba: denně od 10:00 do 22:00
Telefon: +420 730 870 086
Adresa: Masná 1, Praha 1, 110 00