Macchiato v italštině znamená kávu „zašpiněnou“ mlékem, které zjemní espresso, aniž by jeho chuti dominovalo. Je to kombinace, jež inspiruje baristy k vytváření unikátních
a mnohovrstevnatých kompozic. Tímto způsobem – a také z touhy po jaru – byly vytvořeny i dvě nové příchutě Vanilla Bean a Honey Blossom Macchiato, které již teď můžete ve Starbucks ochutnat.
Macchiato na všechny způsoby
Macchiato je známé svými působivými vrstvami, které jsou základem jeho úspěchu. Je to tím, že espresso, tekoucí do sklenice vrstvu po vrstvě, nakonec získá ojedinělou chuť. Baristé, kteří připravují nápoj ručně, jej navíc mohou individuálně přizpůsobit preferencím toho kterého zákazníka. Pro ně vznikají i nové nápady, pokud jde o příchutě.
Třikrát „ano“ macchiatu!
Při vytváření nových dvou nápojů využili baristé Starbucks výhod vrstvení macchiata. Vznik Honey Blossom Macchiato inspirovaly přírodní ingredience: snoubí se v něm jemná sladkost medu s vanilkovým aroma a květinovými tóny. Ve Vannila Bean Macchiato jsou vrstvy espressa a mléka, které tvoří hustou a krémovou pěnu, zakončeny mřížkou ze sladkého vanilkového sirupu. Tyto dva nové nápoje doplňují stálou položku v nabídce Starbucks, a sice Caramel Macchiato, jež má svou věrnou skupinu příznivců. Tato káva s vanilkovou příchutí, mlékem a karamelovou polevou, která je k dostání také ve verzi s ledem, je velmi oblíbenou volbou zákazníků.
Čas na macchiato!
Všichni, kdo by rádi vyzkoušeli nová macchiata, mohou využít speciální akce, kdy po zakoupení tří nápojů obdrží čtvrtý zdarma. V kavárnách Starbucks jsou nyní k dostání „macchiatové pasy“, které zákazníky opravňují k účasti. Od 8. března budou po celou dobu akce (do 28.3. 2016) baristé do pasů dávat razítko za každé zakoupené macchiato. Od 8. března potom bude moci každý, kdo nasbíral tři razítka, vyměnit svůj pas za macchiato podle své volby.