Doporučujeme

HOTELHOUSE.cz

 

Portál o hotelech, pensionech a spa resortech...

Letenky, tipy na cestování, golfová hřiště, restaurace, bary, kavárny a vinárny.

image_13692

Buďte kreativní a usušte si dobroty k zakousnutí

Sušička potravin je jako vstupenka do světa nekonečných chutí a možností. Doma si můžete snadno připravit ovocné i zeleninové chipsy, voňavé bylinky nebo domácí jerky, které si dokonale porozumí s vašimi chuťovými pohárky. Je to vlastně tvořivé dobrodružství s chutnou tečkou na konci.

Přidáte se?

 

Buďte kreativní a usušte si dobroty k zakousnutí

 

Ovocná a zeleninová fiesta

Jablka, hrušky nebo banány nakrájejte je na tenké plátky, sušte při 55–60 °C a sledujte, jak se promění v křupavé, sladké pochoutky. Trocha skořice na jablka a máte delikatesu, která vám udělá radost při každém zakousnutí.

Kdo by si pomyslel, že z obyčejných hroznů může vzniknout taková dobrota? Sušte kuličky vína při 50–55 °C a vlastnoruční hrozinky pak přidejte do müsli nebo je jen tak nasypte do misky na mlsání.

Rajčata, papriky, cukety a mrkve nakrájejte na tenké plátky nebo proužky, zlehka posolte, zastříkněte olivovým olejem a sušte při 50–55 °C. Sušená rajčata jsou skvělá na pizzu i do salátů, zatímco cuketa a mrkev dodají polévkám a omáčkám plnou, intenzivní chuť.

 

Buďte kreativní a usušte si dobroty k zakousnutí

 

Bylinky a koření: vaše domácí magie

V létě je bylinek všude plno, ale co v zimě? Bazalku, tymián, oregano i mátu si můžete snadno usušit při 35–40 °C, abyste uchovali všechny ty úžasné vůně. Později si užijete radost z toho, že vaše kulinární kreace získají díky domácím bylinkám ten správný šmrnc.

Chilli papričky je nejlepší sušit při 50–55 °C. Pak je rozdrťte na prášek a přidejte do svých jídel pro ohnivou energii.

 

Buďte kreativní a usušte si dobroty k zakousnutí

 

Masová mánie: domácí jerky

Připravíte je z kvalitního hovězího, kuřecího, krůtího a dokonce i rybího masa. Plátky očištěného masa bez šlach a tuku marinujte v oblíbené omáčce, sušte při 70 °C a těšte se na domácí jerky, které si můžete vzít na výlet nebo mlsat večer u televize. Vyzkoušejte různé marinády a objevte svůj oblíbený recept.

V dobré vícepatrové sušičce se usuší spousta dobrot, aniž byste museli jednotlivé kousky pracně několikrát otáčet. Ideální je, když má elektronické ovládání s regulací teploty, aby bylo sušení co nejšetrnější a v jídle zůstalo maximum prospěšných látek. Pokud bude mít nastavitelnou výšku plat, můžete klidně sušit i různě vysoké potraviny. A při rovnoměrném vertikálním proudění vzduchu se ani nesmíchají chutě a vůně, když budete najednou sušit třeba plátky ovoce, zeleniny a bylinky. Vlastně „SE TO“ udělá skoro samo.

Sušte tak dlouho, dokud nebudou plátky suché a křupavé, ale ještě zůstanou ohebné a nebudou se v prstech lámat. Nechte je vychladnout. Poté svoje vlastnoruční dobroty vložte do čisté, nejlépe vzduchotěsné dózy a skladujte je v suchu a temnu. Občas je zkontrolujte a rovnou odměňte své chuťové buňky.

 

Více informací: cz.gorenje.com

 

 

 

Zdroj foto: Gorenje

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

PODCASTHOUSE

Degustace

Generální partneři portálu:

Partneři portálu:

      

      

Další portály mediální skupiny HMG:

       

     CELEBRITYHOUSE.cz


PORTÁLY HMG :

www.carshouse.cz    www.menhouse.cz  www.womenhouse.cz  www.luxuryhouse.cz

www.gastrohouse.cz  www.celebrityhouse.cz  www.cinemahouse.cz  www.househouse.cz

www.kidshouse.cz   www.bookhouse.cz   www.hotelhouse.cz 

www.nicemagazine.cz  www.homemagazine.cz   www.golfmagazine.cz  www.letniservis.cz

 www.inspirovanikrasou.cz  www.sefredaktorzavolantem.cz   www.rozhovoryzavolantem.cz

www.watchhouse.cz  www.luxusniplaze.cz  www.luxurymagazine.cz

www.snehovyservis.cz  www.podcasthouse.cz  www.menhouseman.cz

www.nejlepsikavarny.cz  www.onlyfashion.cz   www.prazskeprikopy.cz  www.bydletestylove.cz 

www.HMGmagazine.cz  

TOPlist