Calvo přichází s novými recepty, které se hodí jak pro rodiny s dětmi a sportovce se zdravým životním stylem, tak pro fanoušky dobrého jídla. Recepty byly připraveny španělským šéfkuchařem s cílem poskytnout návod na přípravu jídel, která nejen skvěle chutnají a jsou inspirována Středomořím, ale zároveň mají potřebnou výživovou hodnotu. Základ každého jídla tvoří čerstvé a kvalitní suroviny, které v kombinaci s tuňákem, jenž se díky vysokému obsahu bílkovin, minerálních látek a omega-3 mastných kyselin řadí mezi jednu z nejzdravějších ryb, předčí očekávání i těch nejnáročnějších strávníků. Ať už připravujete pohoštění pro přátele, partnera, nebo rodinu, inspirujte se těmito recepty!
PARTY S PŘÁTELI
K životu neodmyslitelně patří večírky, a k nim zase dobré jídlo a pití. Pokud jste se ocitli v roli hostitele, máme pro vás tip, s nímž určitě nešlápnete vedle. Připravte speciální sendviče s tuňákem a sýrem v domácím pita chlebu.
Doba přípravy: 1 hodina 20 minut
Sendvič s tuňákem a sýrem v domácím chlebu pita
Ingredience:
- 2 plechovky tuňáka v olivovém oleji Calvo
- 1 červená cibule
- 125 g sýra mascarpone (lze použít i jiný krémový sýr)
- 2 nakládané okurky
- 1 snítko koriandru
- 4 sušená rajčata
Na chléb pita:
- 250 g hladké mouky
- 125 cl vody
- 1 lžička droždí
Postup:
Začněte s přípravou pita chleba. Do mísy dejte mouku, přidejte droždí a vodu. Míchejte, dokud nevytvoříte hladké těsto. Těsto nechte odpočívat zhruba hodinu. Mezitím si nasekejte cibuli a přidejte na kousky nakrájené okurky a rajčata. Vše smíchejte se sýrem, okapaným masem z tuňáka a nasekanými lístky koriandru.
Z těsta si vytvořte bochánek, který následně vyválejte do kruhu o průměru přibližně 6 centimetrů o tloušťce přibližně 2 centimetry. Na rozpálenou pánev si dejte trochu olivového oleje, vložte pita placku a smažte po každé straně zhruba 3 minuty. Nechte chvíli vychladnout, přeložte na polovinu a naplňte připravenou směsí.