Přichází období léta a s ním je tu sezóna jahod. Proto jsem si pro vás připravila výborný koláč s čerstvými jahodami . Tak hurá na něj!
Na přípravu koláče potřebujeme:
Korpus:
200 g kakaových sušenek
60 g másla
Krém:
1 šlehačka ke šlehání
1 mascarpone
80 g třinového cukru
Čerstvé jahody na ozdobení.
Čokoláda na polití
Sušenky rozmixujeme a přelijeme rozpuštěným máslem. Vše promícháme a dáme do menší formy. Mezitím vložíme formu do lednice a připravíme si krém.
Vyšleháme šlehačku do tuha a opatrně vmícháme mascarpone a třtinový cukr. Naneseme krém na korpus, uhladíme a poklademe na něj čerstvě nakrájené jahody. Opět dáme vychladit do lednice. Mezitím si ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu, kterou koláč přelijeme. Čokoláda by měla být lehce zchladlá, aby nám krém nepovolil. Koláč podáme vychladnutý.
Dobrou chuť
Sandra Marková - šéfredaktorka.
Instagram Sandra Marková:
http://instagram.com/sanny_mark
Naše facebooková skupina:
www.facebook.com/gastrohouse.cz
Naše Youtube kanál GASTROHOUSE:
www.youtube.com/gastrohouse.cz