Doporučujeme

HOTELHOUSE.cz

 

Portál o hotelech, pensionech a spa resortech...

Letenky, tipy na cestování, golfová hřiště, restaurace, bary, kavárny a vinárny.

image_13692

Jak vybrat gastro hrnce do restaurace, aby šlo vaření od ruky?

Každá profesionální kuchyň má tajemství, kterým se odlišuje od ostatních, přičemž zmíněným tajemstvím mohou být speciální ingredience, unikátní techniky vaření i zajímavé recepty. Jedna věc je však univerzální pro všechny kuchyně, a tou je kvalitní vybavení, jako jsou gastro hrnce. V následujících řádcích vám prozradíme, jak je vybrat, abyste neprohloupili a dosáhli vskutku kulinářského umění.

Materiál

V první řadě je nezbytné zmínit, že gastro hrnec se vyrábí z mnoha různých materiálů, jako jsou nerezová ocel, měď, hliník a železo. Každý materiál má své přednosti a úskalí.

Nerezová ocel je odolná, snadno se čistí a nepodléhá ani korozi. Často se kombinuje s hliníkovým nebo měděným jádrem pro lepší vedení tepla.

Měď zase velice dobře vede teplo, ovšem reaguje s některými kyselými potravinami a mění jejich chuť. Měděné hrnce mají často vnitřní vrstvu z nerezové oceli, respektive cínu.

Hliník je lehký a dobře vede teplo, nicméně se snadno poškrábe a taktéž reaguje s kyselými potravinami.

Železo udržuje teplo a je ideální pro dlouhé vaření. Železné hrnce jsou však těžké a podléhají korozi, pokud nejsou správně ošetřeny.

Jak vybrat gastro hrnce do restaurace, aby šlo vaření od ruky?

Tloušťka dna, velikost a kapacita

Při výběru hrnce je dále nezbytné zohlednit i parametry jako tloušťku dna, velikost a kapacitu. Hrnce s tlustým dnem rovnoměrně rozloží teplo a předejde se tím spálení jídla. Tlusté dno se doporučuje hlavně na smažení anebo vaření na prudkém ohni.

Zaměřte se i na velikost hrnců, protože v restauracích a velkých gastro provozech budete vařit větší množství jídla.

Jak vybrat gastro hrnce do restaurace, aby šlo vaření od ruky?

Rukojeti, úchyty a víko

Samozřejmě nesmíme zapomenout ani na pevné a odolné rukojeti. Hrnce by totiž měly být snadno přenositelné, i když jsou plné. Víko by zase mělo dobře sedět a udržovat teplo i páru uvnitř hrnce.

Investice do kvalitních gastro hrnců výrazně zlepší kvalitu pokrmů a celkovou efektivitu kuchyně. Vyberte si hrnce s ohledem na vaše konkrétní potřeby a rozpočet.

Jak vybrat gastro hrnce do restaurace, aby šlo vaření od ruky?

Zdroj foto: Odkulinare.cz, Pixabay.com

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

PODCASTHOUSE

Degustace

Generální partneři portálu:

Partneři portálu:

      

      

Další portály mediální skupiny HMG:

       

     CELEBRITYHOUSE.cz


PORTÁLY HMG :

www.carshouse.cz    www.menhouse.cz  www.womenhouse.cz  www.luxuryhouse.cz

www.gastrohouse.cz  www.celebrityhouse.cz  www.cinemahouse.cz  www.househouse.cz

www.kidshouse.cz   www.bookhouse.cz   www.hotelhouse.cz 

www.nicemagazine.cz  www.homemagazine.cz   www.golfmagazine.cz  www.letniservis.cz

 www.inspirovanikrasou.cz  www.sefredaktorzavolantem.cz   www.rozhovoryzavolantem.cz

www.watchhouse.cz  www.luxusniplaze.cz  www.luxurymagazine.cz

www.snehovyservis.cz  www.podcasthouse.cz  www.menhouseman.cz

www.nejlepsikavarny.cz  www.onlyfashion.cz   www.prazskeprikopy.cz  www.bydletestylove.cz 

www.HMGmagazine.cz  

TOPlist