Doporučujeme

HOTELHOUSE.cz

 

Portál o hotelech, pensionech a spa resortech...

Letenky, tipy na cestování, golfová hřiště, restaurace, bary, kavárny a vinárny.

image_13692

Jarní salát - recept | Editorial

Krásný den milý čtenáři, víkend byl nádherně prosluněný a ikdyž jsem jej propracovala, chvilku na připravení něčeho dobrého jsem si našla.

Jaro je již v plném proudu, vše nádherně kvete a začíná i doba, ideální pro pěstování-zeleniny a bylinek na zahrádce. Velmi ráda pěstuji vlastní bylinky, jelikož čerstvé bazalce, koriandru či jakékoliv jiné bylince se nic nevyrovná. Do jídla Vám vnese úplně jinou dimenzi chuti. Samozřejmě je možné použit bylinky sušené, ale rozdíl je opravdu znatelný, a proto si myslím, že zútulnit dům či byt bylinkami, je  ve prospěch nejen užitkový, ale i estetický.  

Dnes jsem si pro Vás připravila recept, který je v tyto teplé dny ideální, jelikož  není těžký, osvěží Vás a zároveň doplníte nějaké ty vitamíny.

Jarní salát s cizrnou, hovězím masem a medovou zálivkou  (1 větší porce)

Potřebujeme:

Hrst cizrny

Hovězí roštěná - přibližně 150g

Variace salátu - já použila Lollo Rosso, Dubový salát  a Rukolu

Cherry rajčata

Jarní cibulka

Slunečnicová semínka

Bagetka

Cizrnu je nezbytné namočit, ideálně tak na den dopředu. Jelikož cizrna, jako každá luštěnina, způsobuje nadýmaní, je dobré ji druhý den scedit a dát vařit v čerstvé vodě, s přidáním pár lístků saturejky či bazalky. Cizrnu vaříme přibližně hodinu.

Zálivka:

2 lžíce olivového oleje

1 lžíce vinného octa

1 lžíce medu

Trocha šťávy z citrónu přibližně jedna lžička

Bazalka, Petržel, Estragon

Sůl a pepř

Postup:

Když máme uvařenou cizrnu, připravíme si v misce zálivku z oleje, octa, medu, bylinek, citronové šťávy a dochutíme solí a pepřem.

Poté nakrájíme zeleninu - salát, cibulku, rajčata a smícháme se zálivkou.

Rozpálíme pánev přidáme olivový olej a hovězí maso na tenké plátky. Osolíme, opepříme.

Maso děláme na pánvi jen chvilku z každé strany, aby nebylo tvrdé.

Hotovou směs salátu dáme do mísy, přidáme cizrnu. Cizrna nesmí byt příliš teplá, aby salát nepovadl.

Nahoru poklademe maso a posypeme opraženými slunečnicovými semínky.

Můžeme podávat s opečenou bagetkou.

 

 Přeji dobrou chuť.

Sandra Marková - šéfredaktorka.


Instagram  Sandra Marková:

http://instagram.com/sanny_mark

Naše facebooková skupina:

www.facebook.com/gastrohouse.cz

Naše Youtube kanál GASTROHOUSE:

www.youtube.com/gastrohouse.cz

 

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

PODCASTHOUSE

Degustace

Generální partneři portálu:

Partneři portálu:

      

      

Další portály mediální skupiny HMG:

       

     CELEBRITYHOUSE.cz


PORTÁLY HMG :

www.carshouse.cz    www.menhouse.cz  www.womenhouse.cz  www.luxuryhouse.cz

www.gastrohouse.cz  www.celebrityhouse.cz  www.cinemahouse.cz  www.househouse.cz

www.kidshouse.cz   www.bookhouse.cz   www.hotelhouse.cz 

www.nicemagazine.cz  www.homemagazine.cz   www.golfmagazine.cz  www.letniservis.cz

 www.inspirovanikrasou.cz  www.sefredaktorzavolantem.cz   www.rozhovoryzavolantem.cz

www.watchhouse.cz  www.luxusniplaze.cz  www.luxurymagazine.cz

www.snehovyservis.cz  www.podcasthouse.cz  www.menhouseman.cz

www.nejlepsikavarny.cz  www.onlyfashion.cz   www.prazskeprikopy.cz  www.bydletestylove.cz 

www.HMGmagazine.cz  

TOPlist