Pokud si zařizujete novou restauraci, potřebujete jednotný oděv pro své zaměstnance. Jednoduchý, se kterým si budete moct pohrát tak, abyste mu dali ráz uniformity vašeho podniku. Co všechno je v nabídce? Čtěte dále.
Jak se vybírá kuchařské oblečení?
Uniforma pro kuchaře je jasná - čepice, triko nebo košile, kalhoty a rondon pro šéfa kuchyně jsou základ. Záleží na pojetí a stylu restaurace, někteří kuchaři nenosí čepici, další mají zástěru, jiní se vymykají, což je jistý podpis daného podniku. Zmínili jsme kuchařský rondon, který se hodí především na slavnostní události. Sice jde o luxusní pojetí kuchařského oblečení, ovšem komfortnější je mít pohodlnější oděv. Co se týká barev, tak tradiční je bílá, často je ale vidět černá barva a jejich různé odstíny, výjimkou není ani vzor pepito.
Jak má vypadat kuchařský rondon?
Rondon může být pánský i dámský. Jde o oblek, který má dvě řady knoflíků. Někdy se používají i patentky, což je jednodušší na zapínání, záleží na tom, jaký styl si šéf kuchyně zvolí. Jednodušší formou rondonu jsou však jednořadé varianty nebo různé haleny, dnes je styl opravdu uvolněný. Je zvykem, že se na kuchařský rondon vyšije jméno šéfkuchaře, mnohdy se přidá logo restaurace, lze pak zhotovit další design na míru tak, aby co nejvíce korespondoval designu a pojetí podniku. Ke kuchařskému oblečení se následně doladí i oděvy číšníků a personálu, aby bylo vše v korporátním a sjednoceném stylu restaurace. Kde najdete velký výběr oblečení pro kuchaře? Na stránkách Fomi.cz, kde nabízí rondony, trika, mikiny, vesty, kalhoty, kuchařské zástěry, čepice i šátky. Všechny artikly můžete mít v jednoduchém provedení, následně vám zde třeba vyšijí jména či loga a přizpůsobí oděv designu vaší restaurace. Můžete si vybrat výrobce dle vašeho přání. Tak směle do toho.
Zdroj foto: FOMI.cz