Recept na Ledový čaj s broskví a bazalkou s čajem English Tea Shop.
Ingredience:
4 sáčky černého čaje např.: odkaz na čaj zde
4 rozkrájené nektarinky
1/3 hrnku cukru - nejlépe třtinový
5-10 lístků bazalky
1. Louhujte sáčky v 8 sklenicích s čerstvě uvařenou vodou cca 5 minut, poté sáčky odstraňte.
2. Zatímco se čaj louhuje, povařte v menším kastrůlku rozkrájené nektarinky s cukrem a 1 hrnkem vody . Předtím dejte stranou 1/4 nektarinek. Nechte vařit na mírném ohni cca 10 minut. Pak vypněte vařič a vhoďte do kastrůlku na 5 minut bazalkové lístky, aby se sirup promísil s vůní a chutí bazalky. Odstranťe lístky a přelejte čaj ve sklenicích nektarinkovou směsí.
3. Nechte vychladit a potom podávejte s ledem a zbylými plátky nektarinek.