Hanka při psaní Nové biokuchařky vycházela z toho, že informací o výživě je dnes příliš mnoho a navíc si často protiřečí. Proto pozvala do knihy 5 lékařek, které se zabývají celostní medicínou, spolupracovala s odborníky na nové vědecké výzkumy.
V knize najdete přes 80 skvělých receptů. Mnoho z nich je bezlepkových, vegetariánských i veganských, ale nevyhýbají se ani kvalitnímu masu. Vyzkoušejte letní cuketovo-jahelnou koprovku, boršč s cizrnou, čočkový burger, placky z hrachové mouky, bezlepkové cookies, ječné lívance, nebo třeba biokuře na kurkumě podle výborného šéfkuchaře a nutričního terapeuta Davida Šaška (je členem Aliance výživových poradců), který s Hankou na některých, zejména masových receptech spolupracoval. Kniha je určena jak pro začátečníky v oblasti zdravého vaření, tak pro pokročilé.
Celou knihu recenzovala Margit Slimáková, specialistka na zdravotní prevenci a výživu.
O autorce:
Hana Zemanová (*1975) vystudovala Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy. Je autorkou nejprodávanějších knih o biopotravinách: Biokuchařky a BioAbecedáře. V září 2016 vyšla její třetí kniha, kompletně přepracovaná Biokuchařka, která se jmenuje Nová biokuchařka Hanky Zemanové.
Hana pochází z Prahy, ale už více než deset let žije na venkově nedaleko Sedlčan. Je maminkou dvou dcer, Natálky a Elišky. Téměř dvacet let se profesně věnuje ekologickému zemědělství, biopotravinám a zdravému životnímu stylu.
Více o Hance najdete na http://www.biokucharka.cz.
Původní Biokuchařky a Nové biokuchařky se prodalo k 31. 7. 2019 již 45.143 výtisků!
Vazba: pevná
Počet stran: 336
Vydalo nakladatelství Smart Press.
Více na www.smartpress.cz