Starbucks během roku tradičně představuje limitovanou nabídku zrnkových káv. Kávovým hitem tohoto léta bude v oblíbené síti kaváren novinka v podobě zrnkové kávy Starbucks Indonesia West Java. V nabídce se poprvé objevila už v roce 1971 a vaše smysly okouzlí bylinkovými tóny s náznaky vanilkového lusku a sirupovitého těla.
Káva Starbucks Indonesia West Java pochází z oblasti Asie a Tichomoří. Její příběh začal v 17. století, kdy sazenice poprvé dorazily na ostrov z přístavu Mocha. Ve Starbucks historicky získáváme kávu z východní strany ostrova Jáva, zpracovávanou mokrou metodou. Tato káva však odráží polosuchou metodu zpracování (wet hulled) ze sousedních ostrovů Sumatra a Sulawesi, která odhaluje její skryté vrstvy chuti a komplexnosti. Právě polosuchá metoda má v tomto regionu bohatou historii.
Díky zpracování této středně pražené kávy v každém šálku ucítíte aroma šalvěje snoubící se s příchutí hořkosladké čokolády a vanilkové sladkosti. Právě chuťový profil této kávy skvěle ladí s bylinkovými sýry a slaným pečivem, je tedy výbornou volbou na snídani nebo k odpolednímu snacku ve formě některého z čerstvých sendvičů v nabídce kaváren Starbucks.
Více informací dostanete na všech pobočkách Starbucks, nebo na www.starbuckscoffee.cz.
Zdroj foto: Starbucks