Většina z nás si neumí představit den bez šálku lahodné kávy. Patří mezi naše pravidelné rituály a zpříjemňuje nám život svou chutí a krásnou vůní. Není proto překvapením, že se řadí mezi nejoblíbenější nápoje. Maximální chuťový zážitek ale zaručí pouze ta nejkvalitnější zrna.
Keňa, Brazílie, Kolumbie nebo italské regiony vtiskly umění své práce s kávovými zrny do nové Perly mezi kávami, novinky na našem trhu. Tvoří ji vybraná zrna, o která pečují mistrovské pražírny s tradicí od roku 1895. Je vypěstovaná v souladu s principem trvalé udržitelnosti a zpracovaná s důrazem na respekt k okolnímu prostředí včetně života lidí.
Perla vás vezme na cestu chutí po světových plantážích. V zrnkové, mleté nebo kapslové variantě objevíte tóny borůvek, ořechů, černého rybízu či hořké čokolády. Při výběru té pravé kávy vám pomůže označení její intenzity, které je uvedeno na obalu (No. 3-12). Nižší číslo znamená lahodnou, sametovou, svěží chuť s jemnými tóny. S číslem roste její bohatost, plnost, síla i aroma. Kávu najdete exkluzivně v obchodech Albert.
Pokud máte požitek z kávy spojený s jejím mletím, sežeňte si ke kávě ještě kvalitní mlýnek na kávu. Zejména použití klasického ručního mlýnku je příjemnou součástí ranního rituálu. Navíc tento typ bývá i levnější a má i delší životnost.
NÁŠ TIP
V našich zeměpisných šířkách jsme si oblíbili hořké tóny v chuti, a nejinak tomu je i u kávy. Máme raději spíše zrna, která jsou více upražená a s vysokou intenzitou chutě a vůně. Tyto charakteristiky dosahuje káva při takzvaném italském způsobu pražení, který snižuje kyselé tóny v chuti. Přesně taková je zrnková Perla Intenza. Výrazná a silná pražená káva s nádechem hořké čokolády nebo čerstvě upečeného chleba.
PERLA KENIA ORIGINS No. 4
Jemná káva se sametovou chutí a svěžími tóny borůvek a citrusů.
Kávové keře se v Keni kontrolují tradičně jednotlivě a zralé bobule jsou sbírány ručně, aby se následně mohly sušit přímo pod slunečními paprsky.
100 % arabica
PERLA BRAZIL ORIGINS No. 4
Jemná a lahodná káva s tóny ořechů a čerstvě upečeného chleba.
Tradiční slunečný charakter brazilské kávy je docílen pomalým sušením kávových bobů na slunci.
100 % arabica
PERLA COLOMBIA ORIGINS No. 7
Intenzivní a přesto vyvážená chuť tmavě pražených kávových zrn arabica s tóny černého rybízu. Specifickou chuť kolumbijské kávě dodává umístění plantáží v oblasti rovníku.
100 % arabica
PERLA NAPOLI ITALIAN ROAST No. 8
Silná a intenzivní káva vás svou kořeněnou chutí přenese do charakteristických rušných kaváren v italském regionu
100 % arabica
PERLA INTENZA No. 9
Výrazná a silná pražená káva s nádechem hořké čokolády nebo čerstvě upečeného chleba. Směs 80 % arabica a 20 % robusta
PERLA BIO
Certifikovaná bio káva, která je pěstovaná zcela přírodním způsobem.