Vaříte často a rádi, s oblibou zkoušíte v kuchyni nové postupy a recepty? Pak právě pro vás má španělská a vůbec jižanská kuchyně připraveno pár zajímavých specialit a tipů. Dát šanci přírodním ingrediencím se rozhodně vyplatí, potěšíte tím nejen své zdraví, ale vlastně všechny smysly a samozřejmě i vděčné strávníky ze strany rodiny a dobrých přátel. Aneb když je na talíři skutečná pastva pro oko, radost se nepochybně násobí, že? Pojďme si tedy trochu blíže představit balzamikové a olivové perly!
Dochutí každé masité jídlo opravdu na jedničku
Nejen zvěřina a telecí, ale i rybí speciality teď budou chutnat ještě o něco zajímavěji. Ptáte se díky čemu? Důvodem jsou balzamikové perly, které připravuje na váš stůl španělská rodinná firma se staletou tradicí. Pečená kachna ještě nikdy nebyla lepší, tyhle perličky rozhodně nejsou žádná novinka a využít je můžete i v teplé kuchyni – neztratí totiž nic ze své elegance a budou vypadat stále stejně i při působení vyšších teplot. Skutečně intenzivní chuť je pak pověstnou třešničkou na dortu. Kdo ochutnal jednou, neodolá ani podruhé, proč si také upírat gastronomický zážitek hodný zlaté olympijské medaile?
Velmi zajímavé jsou i olivové perly, jež fungují vlastně na podobném principu jako ty balzamikové. O tom, že je olivový olej perlou středomořské oblasti, asi nemusíme dlouze diskutovat, zde ale máme na mysli něco trochu jiného. Tato perla se vyrábí přímo z oleje a vypadá tak trochu jako kaviár, chutná jako olivový olej. Vhodná bude i pro teplou kuchyni a rozhodně zůstává pravdou, že zastane tisíc a jednu roli, podle aktuální potřeby a přání šéfkuchaře. Necháte se také zlákat do tohoto velmi zajímavého světa různých kombinací? Vynikajícím doplňkem do každé kuchyně je samozřejmě také samotný olivový olej Full Moon, kde už jen samotná lahvička je tak trochu moderním uměleckým dílem. Co také jiného čekat, když vzešla ze světa, kde byli doma Picasso a Goya?