Recept na mušle Sv. Jakuba dle kuchaře Jana Červeňe:
Mušle Sv. Jakuba, neboli Hřebenatky, je možno jíst i syrové. V bistru Blue Fjord si je hosté nejčastěji dávají grilované na bílém víně. Na silně rozpálenou pánev dáme olej a osolené a opepřené mušle Sv. Jakuba.
Z každé strany je grilujeme pouhých deset až dvanáct vteřin, mušle zůstanou uvnitř syrové. Poté proces grilování ukončíme přidáním 1 dcl bílého vína.
Vzápětí přidáme silný rybí vývar (k zakoupení v Blue Fjord!) a po zpěnění omáčku dotáhneme polévkovou lžící másla.
Okamžitě podáváme.
BLUE FJORD V MASNÉ ULICI, SOUČÁST TRŽNICE DLOUHÁ 14
Otevírací doba: denně od 10:00 do 22:00
Telefon: +420 730 870 086
Adresa: Masná 1, Praha 1, 110 00