Vyhrajte jednu ze dvou knížek Božská réva – kniha plná vína od autorky Barbary Myšičkové, která získala v Paříži prestižní ocenění organizace OIV za publikaci v kategorii ´Víno a gastronomie´. Ve společnosti světových odborníků na vinnou révu převzala autorka ceněnou plaketu a připila si se světovou špičkou v oboru, nejen českým ryzlinkem.
Soutěžní otázka:
Za jakou cenu seženete knihu v eshopu latelier.cz ?
a) 890 Kč
b) 690 Kč
c) 790 Kč
Více informací a nápovědu najdete na: www.latelier.cz
Pošlete nám správnou odpověď, své jméno, adresu a telefon na e-mail: soutez@menhouse.cz. Do předmětu zprávy napište: GASTROHOUSE "Božská réva – kniha plná vína". Ze všech došlých emailů vyhrává správná odpověď: 150 a 250 tyto maily od nás obdrží výhru.
Soutěž trvá od 5.12. - 11. 12. 2016
Božská réva – kniha plná vína
Barbara Myšičková se podívala na víno a gastronomii očima odborníků a vytvořila s nimi povídání, které zaujalo i organizaci OIV v Paříži. Do zahrady s malou vinící nedaleko Elysejského paláce se sjeli všichni ocenění autoři mimo jiné z Francie, Velké Británie, Portugalska, ale také Japonska či Indie, aby převzali, každý ve své kategorii, prestižní ocenění.
Kniha Božská réva – kniha plná vína je mimořádnou publikací, která se na téměř čtyř stech stranách a v sedmi kapitolách věnuje ve velmi širokém záběru vínu i gastronomii. Doplňují jí fotografie, kresby i propojení s historií. Kniha potěší jak vinné začátečníky, tak pokročilé vínoznalce. Průvodci světem vína jsou české špičky ve svých oborech. U sedmera hostin na počest révy vinné se tu scházejí například sommelieři Klára Kollárová či Roman Novotný, šéfkuchaři Oldřich Sahajdák, David Šašek, Jan Punčochář, vinaři Jaromír Gala, Josef Peřina, Hana Líbalová, sběratel umění Jan Bejšovec, historici Karel Holub, Marta Vaculínová, kardioložka Markéta Hegarová, dále William a Alexandra Lobkowiczovi a další.
O knize podrobněji
V knize hraje zásadní roli pospolitost a setkávání. Publikace je naplněná mnoha zajímavými gastronomickými událostmi. V kuchyních špičkových šéfkuchařů čtenář sleduje přípravu sedmi mnohachodových hostin od jednoduchých jídel ze surovin nakoupených na farmářském tržišti, přes italské menu pro Festu Italianu, letní piknik na zámku, velikonoční menu, mezinárodní kuchyni či lokální menu restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise. K téměř padesáti vynikajícím chodům a výběru výtečných sýrů odborníci pro knihu napárovali desítky lahví vín kvalitní tuzemské a evropské produkce. U stolu se v ní setkalo mnoho výjimečných lidí a čtenář se zaposlouchá do vyprávění o vinařině, kuchařině, práci na vinicích, ve sklepě, historii vinařství, také dostane cenné rady ohledně nákupu a skladování vín i výběru vinného skla. Procestuje také evropské vinařské regiony, navštíví přes čtyři sta let staré sklepy i moderní vinařství. Zároveň může každý sledovat po celý rok práci a povídání s vinařem Jaromírem Galou, které je „srdcem“ knihy.
Božská réva – kniha plná vína – divinemenu
autor: Barbara Myšičková
Božská réva - 368 stran, 150 g křída, obálka 350 g křída, nepoškrabatelné matné lamino, sleporažba, vazba V4, formát 230x230 mm.
Kniha vyšla v polovině listopadu 2015, a je k dostání na www.latelier.cz a na vybraných místech, kde se prodává či prezentuje víno.