Chcete připravit něco zajímavého, něco chutného, a přitom také něco dobrého? Pokud ano, podívejte se s námi na výborný recept na batáty. Uvidíte, že se stane jedním z vašich nejoblíbenějších. Jak proto, že je jednoduchý, ale také proto, že je velmi chutný. A o co jde? Pečené batáty s masem a česnekovým dipem.
Příprava batátů je hračkou
V našem receptu není nutné hledat jakékoliv složitosti. Podobně, jako můžete touto formou připravovat klasické brambory, tak dále vyzkoušejte sladké brambory. Nejprve je i se slupkou důkladně omyjte a potom je osušte. Nyní si vezměte do ruky nůž a nakrájejte na čtvrtiny. Vezměte plech, lehce ho pokapejte olivovým olejem a vyskládejte na nich batáty. Přidejte i trochu mleté červené papriky, soli a pepře. Ještě trochu oleje a je vše připraveno.
Tento plech umístěte do trouby, která bude rozehřátá na 180 stupňů. Takto pečte asi 40 minut, dokud nebudou měkké. Následně zvyšte teplotu a zapněte horní gril. Už jenom kontrolujte jejich barvu. Jakmile budou hnědnout, troubu vypněte a nechte je v ní.
Maso zvládnete také
Stačí ho jenom očistit, osušit a potom nakrájet na plátky. Ty ochuťte oblíbeným kořením. Vložte na rozpálenou pánev a nechte ho postupně dělat, aby bylo šťavnaté a propečené. Jaké maso je nejlepší? Záleží na vaší chuti. Může to být:
- Kuřecí
- Vepřové
- Hovězí
Jak na přípravu dipu?
Stačí jenom trojice ingrediencí. Jedná se o zakysanou smetanu, lisovaný česnek a také trochu soli. Vše důkladně promícháte a necháte chvíli uležet v lednici. Poté už stačí jenom vše naservírovat. Uvidíte, že tímto receptem rozhodně chybu neuděláte a potěšíte každého. Pokud se nebojíte experimentů, můžete se jak u batátů, tak i masa pustit do kombinací zajímavých chutí, které vytvoříte ideálně tak, že budete používat čerstvé bylinky, které jsou dnes bez problémů dostupné i v obchodech.