Doporučujeme

V kinech od 30. září:


JAMES BOND - 007

NENÍ ČAS ZEMŘÍT


image_13165

Velikonoční bezlepkové hrátky

Směsi od Labety přináší do kuchyně nejen tolik cennou úsporu času a energie, ale také kreativitu a univerzální využití. Víte například, že ze směsi na muffiny si připravíte také pečené jednohubky, z Univerzální bezlepkové směsi beránka nebo pečená lízátka a ze směsi na Mazanec navíc také jidáše? Směsi jsme pro vás už připravili v tom správném poměru chutí a ingrediencí pro perfektní výsledek a vy už můžete jen experimentovat a pochutnat si na výsledku. Dobrou chuť!

Velikonoční pečená „lízátka“

Suroviny

275 g Univerzální směsi bez lepku Labeta, 1 Kypřicí prášek do pečiva bez lepku Labeta, 5 žloutků, 5 bílků, 180 g cukru krystal, 50 ml horké vody, 3 polévkové lžíce oleje

Postup

Cukr, žloutky a vodu vyšleháme v míse do pěny. Přidáme olej a Univerzální směs bez lepku smíchanou s bezlepkovým kypřicím práškem. Vše dobře promícháme, a nakonec lžící lehce zapracujeme tuhý sníh z vyšlehaných bílků. Těsto nalijeme do vymazaného, bezlepkovou moukou vysypaného plechu a pečeme při 175 °C cca 10-15 minut (do zezlátnutí). Vychladlý korpus podélně rozkrojíme na 2 pláty a vykrajujeme vykrajovátky požadované velikonoční tvary, které napíchneme na špejli, namáčíme v rozpuštěné čokoládě a posypeme cukrářským zdobením.

Náš tip:

Z tohoto receptu můžeme upéct i Velikonočního beránka.

Mini-mazance plněné čokoládou

Suroviny

Směs na Mazanec bez lepku Labeta, 350 ml vlažné vody (nebo mléka), 2 žloutky, 80 g másla, 10 g sušeného droždí, asi 50 g kvalitní hořké čokolády, vejce a rum a med na dokončení

Postup

K obsahu sáčku Mazance bez lepku přidáme 350 ml vlažné vody nebo mléka, 2 žloutky, 10 g sušeného droždí a 80 g másla. Vypracujeme těsto, které necháme asi 60 minut kynout. Z vykynutého těsta tvarujeme bochánky, do kterých vmáčkneme kostičku dobré čokolády a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme ještě 30 minut kynout a poté mini-mazance potřeme jedním rozšlehaným vejcem s trochou rumu. Pečeme na 160 °C asi 20-25 minut. Po upečení potřeme ještě teplé bochánky 1 lžící medu rozšlehaným s 1 lžící vody.

Velikonoční „raz-dva“ jidáše

Suroviny

Směs na Mazanec bez lepku Labeta, 350 ml vlažné vody (nebo mléka), 2 žloutky, 80 g másla, 10 g sušeného droždí, vejce a rum, med a skořicový cukr na dokončení

Postup

K obsahu sáčku Mazance bez lepku přidáme 350 ml vlažné vody nebo mléka, 2 žloutky, 10 g sušeného droždí a 80 g másla. Vypracujeme těsto, které necháme asi 60 minut kynout. Z vykynutého těsta nabíráme kousky, které na vále pomoučněném bezlepkovou moukou rozválíme na asi 15 cm dlouhé válečky. Z válečků tvarujeme Jidáše a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme ještě 30 minut kynout a poté Jidáše potřeme jedním rozšlehaným vejcem s trochou rumu. Pečeme na 160 °C asi 20-25 minut. Po upečení potřeme ještě teplé Jidáše 1 lžící medu rozšlehaným s 1 lžící vody a obalíme ve skořicovém cukru.

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

PODCASTHOUSE

Generální partneři portálu:

Partneři portálu:

      

      

Další portály mediální skupiny HMG:

       

     CELEBRITYHOUSE.cz


PORTÁLY HMG :

www.carshouse.cz    www.menhouse.cz  www.womenhouse.cz  www.luxuryhouse.cz

www.gastrohouse.cz  www.celebrityhouse.cz  www.cinemahouse.cz  www.househouse.cz

www.kidshouse.cz   www.bookhouse.cz   www.hotelhouse.cz 

www.nicemagazine.cz  www.homemagazine.cz   www.golfmagazine.cz  www.letniservis.cz

 www.inspirovanikrasou.cz  www.sefredaktorzavolantem.cz   www.rozhovoryzavolantem.cz

www.watchhouse.cz  www.luxusniplaze.cz  www.luxurymagazine.cz

www.snehovyservis.cz  www.podcasthouse.cz  www.menhouseman.cz

www.nejlepsikavarny.cz

TOPlist