Doporučujeme

HOTELHOUSE.cz

 

Portál o hotelech, pensionech a spa resortech...

Letenky, tipy na cestování, golfová hřiště, restaurace, bary, kavárny a vinárny.

image_13692

Víte, co se zbylými jablky z podzimní úrody?

Zbyla vám ve sklepě ještě stále jablka z podzimní sklizně a už se vám tolik nelibí, abyste je jedli? Už vám došly i nápady co vše z nich udělat za recepty? Vyrobte si domácí ovocné přesnídávky, a to bez přidaného cukru i zahušťovadel. Bude vám stačit jen ovoce a voda. A máte zaručenou zdravou svačinu pro sebe a své děti bez přidaného cukru, zahušťovadel či konzervantů. Příprava je snadná a zavařené skleničky vám dlouho vydrží, tedy než je sníte.

Pojďme se tedy podívat, jak na to:

Základem jsou jablka, voda a zavařovací sklenice.

Postup:

Sklenice, do kterých chcete přesnídávku dávat, důkladně vymyjte a dejte je společně s víčky do hrnce s vodou tak, aby byly celé ponořené, a 6–8 minut je vařte. Skvělým pomocníkem je nová vestavná indukční deska MORA VDIT 655 FF. Nejen, že můžete k vaření přizvat i vaše děti, kterým tak nebude hrozit nebezpečí, že se o plotýnku spálí, ale díky funkci PowerBoost přivedete vodu do varu výrazně rychleji. A abyste se nemuseli bát, že naopak vám uteče z hrnce, funkce StayWarm zajistí udržování teploty na 70 °C.

Umytá jablka nakrájejte na čtvrtiny, odstraňte jádřince a s trochou vody poduste přibližně 10 minut. Občas promíchejte, a jakmile se začnou oddělovat slupky, opatrně je odstraňte. Dále je ještě chvilku povařte a teď přichází na řadu tyčový mixér. MORA nabízí šikovného pomocníka MSP 603 X s výkonem 600 W a plynulou regulací, díky níž vše rozmixujete krásně najemno a bez zbytečného nepořádku. S praktickými nástavci, které jsou k němu dodávány, pak budete za hvězdu kuchyně.

Rozmixovanou směs naplňte do vyvařených sklenic a zavíčkujte. Vše takto uzavřené dejte opět do hrnce s vodou a vařte asi 20 minut. Po zavaření skleničky obraťte dnem vzhůru a nechte do druhého dne vychladnout. Tyto přesnídávky budou mít i delší trvanlivost, a navíc máte zdravou svačinku kdykoliv po ruce.

Důležitá rada na závěr:

Slupka se při vaření nechává proto, že obsahuje hodně pektinu, který pyré hezky zahustí.

MORA. Plná života od 1825. Více na www.mora.cz.


NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

PODCASTHOUSE

Degustace

Generální partneři portálu:

Partneři portálu:

      

      

Další portály mediální skupiny HMG:

       

     CELEBRITYHOUSE.cz


PORTÁLY HMG :

www.carshouse.cz    www.menhouse.cz  www.womenhouse.cz  www.luxuryhouse.cz

www.gastrohouse.cz  www.celebrityhouse.cz  www.cinemahouse.cz  www.househouse.cz

www.kidshouse.cz   www.bookhouse.cz   www.hotelhouse.cz 

www.nicemagazine.cz  www.homemagazine.cz   www.golfmagazine.cz  www.letniservis.cz

 www.inspirovanikrasou.cz  www.sefredaktorzavolantem.cz   www.rozhovoryzavolantem.cz

www.watchhouse.cz  www.luxusniplaze.cz  www.luxurymagazine.cz

www.snehovyservis.cz  www.podcasthouse.cz  www.menhouseman.cz

www.nejlepsikavarny.cz  www.onlyfashion.cz   www.prazskeprikopy.cz  www.bydletestylove.cz 

www.HMGmagazine.cz  

TOPlist